سر خطير في طريقه عمل الفراخ المقرمشه
المطعم المشهور اللي بيعمل الفراخ المقرمشه كلنا بنحبها
لأنها بتكون مقرمشه والتتبيله بتكون طعمها رائع
وده بيرجع الطبقه الخارجيه المقرمشه وعشان
ونحضر الفراخ بطريقه صحيحه ومكونات مظبوطه
هنوضح الطريقه الصحيحه لعمل الفراخ المقرمشه
وطريقتها سهله وبسيطة جدا وحلوه جدا 👇👇
المكونات
. فراخ بالعضم متقطعه قطع متوسطة الحجم
. للتتبيله
.معجون صلصة طماطم جاهزه
- ملح وفلفل
- معلقين مسطردا
- معلقة ببريكا
يتم وضع الفراخ في التتبيله لمده 5 ساعات
تابع المكونات
- دقيق
- مياه فاتره
- زيت غزير ساخن
الطريقة
. بعد مرور 5 ساعات من وضع الفراخ في التتبيله
. يتم تغطيه الفراخ بالدقيق
. ثم وضعها في المياه الفاتره
. ثم وضعها في الدقيق مره اخري وتكرر هذه العمليه مرتين
. في للنهاية وضعها في الزيت لمدة 20 دقيقة
تقدم مع الكاتشب
أو سلطه الطحينه
أو سلطه الطحينه
ملاحظة هامة
- لايتم تقليب الفراخ الا بعد مرور 10 دقائق لأن الطبقة الخارجيه الفراخ المكونه من الدقيق سوف تسقط ولن تحصل على نتيجة جيده
- وضع الفراخ في الزيت ساخن وعميق بحيث تكون الفراخ غير ملامسه لارضيه الحله
- يفضل استخدام حله من نوع البوست أو حله الضغط