اكتر أكله منتشره في كل المطاعم في الفترة الأخيرة
واكتر وصفه مطلوبة مننا وده دليل على إن الاكله لقيت حب
وقبول كبير جدا في جميع الدول العربية والإسلامية ودايما يتطلب وصفتها في برامج الطبخ
حبنا البيتزا الايطالي نابع من طعمها المبهر هشاشه العجينه،
مزازه الصلصه، وإمكانية وضع أي حشوه احنا بنحبها
طريقة البيتزا الايطالي
حبنا البيتزا الايطالي نابع من طعمها المبهر هشاشه العجينه،
مزازه الصلصه، وإمكانية وضع أي حشوه احنا بنحبها
طريقة البيتزا الايطالي
المكونات
- 3 أكواب من الدقيق المنخول متعدد الاستخدامات
- 4 معالق زبادي كبيره
- معلقة مايونيز
- معلقة كبيره خميره
- مياه حسب الحاجة
- معلقة ملح
- معلقة سكر
- 3 معالق لبن بودره
- اولا وضع مقدار الخميره في ربع كوب من الماء حتى نتأكد من أن الخميره فعاله وصالحه للاستخدام
- خلط المكونات الجافة دقيق وملح
- خلط المكونات من زبادي ومايونيز والخميره مع المكونات الجافه
- يتم العجن لمدة 10 دقائق ويمكن إضافة ماء أو دقيق حتى نحصل على عجينة طريه وتماسك
تغطية العجينه حتى تختمر وتضاعف حجمها
تحضير الصلصه
- وضع كوب من الطماطم المعصوره مع بصله مفرومه وتوم مقطع على النار حتى تتسبك
بعد رفعها من علي النار يتم اضافه 3 ملاعق كبيره من الكاتشب
ولا ننسى وضع معلقة السكر
- فرد العجينه في صنيه مدهونه زيت
- فرد الصلصه على العجينه
- وضع الحشوه على العجينه
- ملاحظه:لابد أن تكون الحشوه مستوى عن وضعها على العجينه
- وضعها في الفرن لمده 20 دقيقة على نار عاليه أو على حرارة 200
- فيديو توضيح أسرار البيتزا الايطالي
أسرار البيتزا الايطالي |