استخدام الفراخ في حشوة المكرونه البشاميل
مكرونة بشاميل |
المكرونه البشاميل من اكتر الأكلات المشهورة في الوصفات العربية والاكلات المصرية خاصة
واستخدامات المكرونة عند كل شعوب العالم كتيرة جدا
وكتير بتربط المكرونه بالمناسبات السعيدة
وهنا👇👇وصفه المكرونه البشاميل بالفراخ
المكونات
- كيلو مكرونة قلم أو مقصوصه
- كيلو من الفراخ المقطعه قطع صغيرة وليست مفرومه
- البشاميل
- ثلاثة معالق دقيق
- ثلاثة معالق سمن
- نصف لتر لبن بارد
- ملح وفلفل
- فلفل أخضر
- زيتون
- معلقة صلصة
- سلق المكرونة في مياه عند درجة حرارة الغليان
- تصفيه المكرونه من المياه بعد مرور نصف ساعة أو عندما تكون قربت على السوا
- تجهيز الحشوه
- تشويح الفراخ في سمن مع الفلفل الأخضر والزيتون المقطع
- لابد أن حشوة المكرونه البشاميل مستويه
- تجهيز البشاميل
- وضع السمن على نار متوسطة
- ثم وضع الدقيق مع التقليب المستمر
- في النهاية وضع اللبن بشكل تدريجي حتى نحصل على القوام المناسب
- تجهيز الصينيه
- مسح الصينية بالزيت ثم وضع معلقه من البقسماط المطحون ناعم
- فرد طبقة من المكرونة القلم المسلوقه
- وضع طبقة الحشوه وطبقه من الجبنه المتزريلا أو حسب الموجود
- ثم وضع آخر طبقة من المكرونة
- في النهاية وضع بيضة مخفوقه على الوش ووضعها في الفرن لمدة 30 إلى 40 دقيقة
بالهنا والشفاء على قلبكم
وصفات مشابهة 👇👇
اكتبولنا في التعليقات👇👇 على الوصفه لو عجبتكم